***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Изборите ще бъдат на 27 октомври, ако Главчев състави правителство. Търсят се близо 300 войници у нас, стартовата заплата е 2300 лв.

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 август   

 

Президентът Румен Радев дефинира Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател. С това решение президентът му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.

Вчера в осъществяване на процедурата президентът организира диалози с избраните в член 99, алинея 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за длъжностен министър-председател.

Димитър Главчев получи през днешния ден за повторно мандат за сформиране на държавно управление.

„ Връчвам ви мандат за сформиране на ново служебно държавно управление. Тази отговорност още веднъж се върна върху вас след проваления опит на Горица Грънчарова-Кожарева, след отхвърли на останалите вероятни претенденти и заради пречките пред управлението на Българската национална банка да излъчи министър председател ", съобщи президентът.

„ Очаквам до понеделник да ми визиите състав на Министерски съвет ", сподели Радев и разясни: „ При триумф, изборите ще бъдат на 27 октомври ".

***

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира поради публикуването на лист с имена на учители, които са се оповестили срещу измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение за възбрана на агитация и разпространение на нетрадиционна полова ориентировка и установяване на полова еднаквост, друга от биологичната. 

***

Само дни след публикуването на мракобесните промени в Закона за предучилищното обучение против така наречен агитация на нетрадиционна полова ориентировка стартира обществен линч на преподаватели. Пропутинска националистическа групировка оповести лист с имена на учители във Варна, които са изразили обществено противоречие със закона и приканва  обществеността, шефовете на учебни заведения и кмета на града те да бъдат репресирани.

***

***

„ „ Възраждане " оповестиха война на учителите! Искат да ги вкарат в " Белене "! Зад обявата на Възраждане седи персонално Костадин Костадинов. Той е човекЪТ, който желае да прати учителите ни в концлагери. Това написа във " Facebook " Венко Сабрутев от " Продължаваме Промяната ".

„ Ние работим за връщане на престижа на учителската специалност. Да върнем уважението към тази свята специалност! Сега фашистите от " Възраждане " обявиха, че желаят да вкарат учителите в " Белене ". Гнусно и неприемливо. Надявам се, че всички учители, които гласувахте за " Възраждане " на предходните избори ще им покажете междинен пръст! Ще им покажете, че НЕ заслужавате " Белене ". Че заслужавате почитание от страната за грижите, които поставят за децата на България! "

***

Кирил Петков с нов пост във Facebook.

„ „ Нов човек на Пеевски в Министерство на вътрешните работи или почтени избори? ”

Това е въпросът пред Главчев. Ако Главчев постави министър на Министерство на вътрешните работи, който няма скрита взаимозависимост от Пеевски, ще е стъпка напред. Ако Главчев постави някой като Темелакиев, Илков или някой различен, който е прикрито прокси на Пеевски, това ще е следващият прахуляк в очите на хората.

Единствената задача на Главчев е да каже " НЕ " на Пеевски и да имаме почтени избори! По делата ще го познаем “.

***

Повторната номинация на Димитър Главчев за длъжностен министър председател е резултат от неспособността на политическите сили в българския парламент да реализират единодушие и болшинства за значими политически решения. Това се споделя в изпратена до медиите позиция на " Да, България ".

***

Със заповед на командира на Сухопътните войски, са оповестени 290 (двеста и деветдесет) войнишки длъжности за приемане на военна работа на лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения, във военни формирования от Сухопътните войски. 

***

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е видян да влиза в постройката на косовското президентство, заяви албанската редакция на Радио Свободна Европа.

Визитата на Бърнс в Косово идва след визити на ръководителя на американското външно разузнаване в други страни от района.

***

Музикалната легенда Бионсе заплаши претендента за президент Доналд Тръмп със правосъдни дейности, откакто той разгласява клип, на който напуща аероплан, до момента в който употребява нейното емблематично парче Freedom, без нейно позволение.

Според Rolling Stone Бионсе не е дала единодушието си за парчето, което стана необятно известно като неофициална предизборна ария на политическия му противник Камала Харис, да бъде употребявано от акцията на Тръмп.

По тази причина носителката на „ Грами “ е предизвестила, че ще предприеме дейности против някогашния държавен глава.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР